Lazacolaj vagy halolaj

A lazacolaj és a halolaj legnagyobb különbsége maga a forrás: a lazacolaj a lazacból származik, míg a halolajat sokféle halból kinyerhetik: krillből, tonhalból, pisztrángból, tőkehalból, heringből, makrélából, szardellából vagy szardíniából is. Ezekben a halakban rendkívül nagy koncentrációban találunk omega-3 zsírsavakat: különösen EPA-t (eikozapentaénsav) és DHA-t (dokozahexaénsav)

A lazac

A lazacban találhatunk a legtöbbet az omega-3 zsírsavakból. Ez a lazac jellegéből fakad, mivel nagy távolságokat kell egyszerre leúsznia, így szüksége van a vastag zsírpárnára is. A Foods honalpja szerint a lazac a világ legerészségesebb étele, mivel a lazac zsírjának összetétele nemcsak omega-3 zsírsavakban gazdag, hanem ezenfelül megfelelő arányban tartalmaz omega-3 és omega-6 zsírsavakat, ami egészségünk szempontjából nagyon fontos.

Egyéb halak

Az olyan halak mint a tonhal és a tőkehal is zsíros halak és szintén nagy mennyiségben tartalmaznak omega-3 zsírsavakat, habár nem olyan sokat, mint amennyit a lazacban megtalálhatunk. De a tőkehalnak és a tonhalnak magas a fehérjetartalma (a napi bevitel 15%-át fedezni lehet egy ilyen hallal), a szardínia pedig magas B12-vitamintartalma miatt lesz igen kiváló. (a napi ajánlott mennyiség körülbelül felét tartalmazza.)

Feldolgozás

Dr. Howard peiper szerint a halakból a halolajat magas hőmérsékleten és kémiai oldószerek segítségével lehet kinyerni. A halak zsíros részeiből kipréselik az olajat, majd fehérítik és tisztítják, hogy kellemesebb legyen a külleme. Ezért is fontos, hogy megfelelő minőségű terméket válasszunk. A legjobb, ha alaszkai lazacból vagy vadlazacból készült halolajat vásárolunk, mivel itt az egész halból nyerik ki az olajat, ami hidegen sajtolt és extra szűz. Itt nem használnak sem vegyi anyagokat, sem magas hőmérsékletet, mivel ezek a fajták a legtisztábbak.

Előnyök

Segít a fogyókúrában, a koleszterinszint csökkentésében, a vérnyomás normalizálásában, a szívbetegségek megelőzésében.

Lazacolaj termékek

GAL Lazacolaj 250ml Q10100mg + Omega3 3300mg

GAL Lazacolaj 250ml Q10 100mg + Omega3 3300mg

Magas természetes tokoferol- tartalmának és a (kámformentes) rozmaring-kivonatnak köszönhetően rendkívül stabil, ezért biztonsággal alkalmazható nagy dózisú EPA és DHA bevitel megvalósítására is.

Ár: 7912 Ft
Megnézem
Népszerű

Caleido LAZACOLAJ +BORÁGÓOLAJ omega 3-6-9 gélkapszula 60 db

Caleido LAZACOLAJ + BORÁGÓOLAJ omega 3-6-9 gélkapszula 60 db

A lazacolajból származó omega-3 zsírok fogyasztása számos különféle egészségügyi előnnyel jár, ideértve a gyulladáscsökkentést, a súlykontroll elősegítését, valamint a szív és az agy egészségének támogatását.

Ár: 2995 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!