A lazacolaj fogyasztásával növelhető a szervezetben az omega-3 zsírsav mennyisége a különböző diéták során. Az omega-3 zsírsavak pedig azért dolgoznak, hogy csökkentsék a szívbetegségek kialakulását, ezért is fontos, hogy minden diéta kiegészüljön ezzel az értékes anyaggal. Ráadásul az ilyen diétával csökkenthető a legjobban a testzsír: a lazacolaj segít eltüntetni a koleszterint a vérből és a zsírt a szervekről, valamint a bőr alól is.
Az American Heart Association úgy jellemzi a triglicerideket mint a zsír kémiai formáit. Amikor eszünk, testünk egy idő után elégeti a szükséges energiát. A fennmaradó kalóriák azonban trigliceriddé alakulnak át. Ezek a trigliceridek pedig sokszor a vérben tárolódnak zsírsejtek formájában. ha több kalóriát fogyasztunk egy nap, mint amennyit elégetnénk,akkor bizony megjelennek ezek az anyagok. Az emelkedett triglicerid mennyiség növeli a szívbetegségek kockázatát és a felhalmozódott testzsírt is. A felesleges testzsír pedig elhízáshoz vezet.
A lazacolaj jó forrása az omega-3 zsírsavaknak - rengeteg dokozahexaénsavat =DHA) és eikozapentaénsavat (EPA) tartalmaz. A lazacolaj éppen ezért képes csökkenteni a vérben a triglicerid mennyiségét, illetve növelni a nagy sűrűségű lipoproteint vagy HDL (“jó”) koleszterint a vérben. A HDL segítségével a rossz zsírok eltűnnek a szervezetből. Az is bizonyított, hogy a bevitt omega-3 zsírsavak csökkentik a vércukorszintet és a testzsírt, ha mellé egészséges életmód is társul.
Fogyásról akkor beszélünk, ha több kalóriát égetünk el, mint amennyit megeszünk. Ehhez persze nem elegendő csak a lazacolaj, hanem egészségesen is kell étkezni. Ha például naponta 1500 kalóriát fogyasztunk és testünk 2000-et éget el, akkor ez napi 500 kalória mínuszt jelent, így egy hét alatt körülbelül fél kiló testzsír lehet veszíteni.
Persze a lazacolaj előnyei túlmutatnak a fogyáson. Mint arról már volt is szó ez az anyag segít harcolni sok betegség ellen. Ezért fogyasszuk bátran!
Magas természetes tokoferol- tartalmának és a (kámformentes) rozmaring-kivonatnak köszönhetően rendkívül stabil, ezért biztonsággal alkalmazható nagy dózisú EPA és DHA bevitel megvalósítására is.
A lazacolajból származó omega-3 zsírok fogyasztása számos különféle egészségügyi előnnyel jár, ideértve a gyulladáscsökkentést, a súlykontroll elősegítését, valamint a szív és az agy egészségének támogatását.