Lazacolaj és D-vitamin

A lazacolaj a lazac zsíros szöveteiből származik, ami rengeteg omega-3 zsírsavat ezenfelül D-vitamint és más tápanyagokat is tartalmaz. A D-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, tehát azokban a zsírszövetekben tárolódik, ami körülveszi a szerveket, valamint a bőr alatt is megtalálható. A szervezetnek nagy szüksége van a D-vitaminra a csontok karbantartása, az immunrendszer támogatása és a vér kalciumszintjének szinten tartása érdekében.

D-vitamin típusok

A D-vitaminnak több típusa is létezik: az ergokalciferol vagy D2-vitamin az, amit a gombákból, gerinctelenekből és növényekből szintetizálnak, a kolekalciferol, a D3-vitamin pedig a gerincesekből nyerhető ki. Amikor a bőr napfénnyel érintkezik, akkor a szervezetben D3-vitamin termelődik, ami később a májba kerül. A májban a D-vitamin aktivizálódik és bekerül a véráramba. A lazacolajban is D3-vitamint találunk.

Előnyei

A D-vitamin számos létfontosságú funkciót végez a szervezetben, például szabályozza a kalcium mennyiségét a vérben, segítségével a csontok fel tudják használni a foszfort és a kalciumot, képes befolyásolni a vércukorszintet a véráramban és az immunrendszert is megerősíti. A Linus Pauling Intézet kísérletei azt bizonyítják, hogy a D-vitamin képes megakadályozni bizonyos típusú rákos megbetegedések kialakulását - beleértve a prosztatarákot, a mellrákot és a vastagbélrákot. De ugyanakkor segítségével megelőzheti a csontritkulás és az angolkór is. A lazacolaj pedig rengeteg D-vitamint tartalmaz, ezenfelül omega-3 zsírsavai még képesek a gyulladásokat is csökkenteni a szervezetben, illetve növelik a nagy sűrűségű lipoproteinek számát is, ami távol tartja a rossz koleszterint az artériáktól és a májtól.

A D-vitamin forrásai

A lazacolaj mellett érdemes napi szinten tejtermékeket (tej, joghurt), gabonapelyheket fogyasztani, mivel ezek is nagy mennyiségben tartalmaznak D-vitamint. A szervezetnek napi 2000 mcg D-vitaminra van szüksége.

Lazacolaj termékek

GAL Lazacolaj 250ml Q10100mg + Omega3 3300mg

GAL Lazacolaj 250ml Q10 100mg + Omega3 3300mg

Magas természetes tokoferol- tartalmának és a (kámformentes) rozmaring-kivonatnak köszönhetően rendkívül stabil, ezért biztonsággal alkalmazható nagy dózisú EPA és DHA bevitel megvalósítására is.

Ár: 7912 Ft
Megnézem
Népszerű

Caleido LAZACOLAJ +BORÁGÓOLAJ omega 3-6-9 gélkapszula 60 db

Caleido LAZACOLAJ + BORÁGÓOLAJ omega 3-6-9 gélkapszula 60 db

A lazacolajból származó omega-3 zsírok fogyasztása számos különféle egészségügyi előnnyel jár, ideértve a gyulladáscsökkentést, a súlykontroll elősegítését, valamint a szív és az agy egészségének támogatását.

Ár: 2995 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!