Lazacolaj vásárlásaLazacolaj

Lazacolaj és a koleszterin

(0/0)

Bár általában a zsírok rossz hatással vannak a szervezetünkre, az omega-3 zsírsavak mégis mások. Ezek az anyagok megtalálhatóak a lazacban és sok más sós vízi halban és fontos szerepet játszanak a koleszterinszint szinten tartásában és a szív egészségének megőrzésében. A MayoClinic.com a lazacot a legjobb koleszterincsökkentő étellé választotta.

Jellemzői

Az omega-3 zsírsavak olyan többszörösen telítetlen zsírok, melyek különösen hasznosak a szív és az agy egészségében. Mivel a szervezet önmaga nem képes az előállítására, ezért a táplálkozással kell bevinni a szervezetbe. Ezért is fontos halolajakat vagy halolajkapszulákat szedni, különösen lazacolajat. Ezekben ugyanis olyan értékes omega-3 zsírsavak találhatóak meg, mint az eikozapentaénsav (EPA) és a dokozahexaénsav (DHA).

Hatások

Ha a lazacolaj része egy egészséges táplálkozásnak, akkor könnyen megőrizhetjük szívünk egészségét, mivel az EPA és a DHA segít csökkenteni a koleszterinszintet és a magas vérnyomást - bizonyította be a Maryland Egyetem Orvosi Központja. Az omega-3 zsírsavak csökkentik az LDL vagy rossz koleszterinszintet. Ezenfelül a lazacolaj segít megelőzni a felesleges LDL koleszterin felhalmozódását az érfalak belső falán.

Jelentősége

Ha túl sok az LDL koleszterinszint a vérben, akkor az egyesül más anyagokkal és kemény plakkokat hoz létre az artériák belső falán. Idővel így beszűkülnek a véredények és elveszítik azt a képességüket, hogy oxigént és tápanyagokat szállítsanak a létfontosságú szervekhet, például a szívhez és az agyhoz. Ennek következménye lesz a magas vérnyomás, a szívroham, a stroke és más hasonló problémák.

Ajánlások

Fogyasszunk legalább heti kétszer lazacot, makrélát, heringet, pisztrángot, szardíniát vagy szedjünk halolaj kapszulákat, különösen lazacolaj kapszulát. 

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).